ZačetnaIzdelkiPnevmatikaMerilci tlaka - manometri

Merilci tlaka - manometri

Ni izdelkov

Merilci tlaka, znani tudi kot manometri, so instrumenti, namenjeni merjenju tlaka v plinu ali tekočini. Manometre ločimo glede na lokacijo priključka (spodaj ali zadaj), premer merilnika, območje merjenja tlaka, polnilo- lahko so suhi ali napolnjeni s tekočino, najpogosteje z glicerinom (funkcija tekočine v manometru je zmanjšanje nihanja kazalca pri meritvah tlaka). Manometri se uporabljajo v različnih industrijskih, laboratorijskih in domačih aplikacijah za spremljanje in nadzor tlaka v različnih sistemih.

Obstaja več vrst manometrov, kot so analogni manometri, ki so klasični merilci tlaka z gibajočo številčnico ali kazalcem. Te so lahko mehanski ali hidravlični. Digitalni manometri imajo namesto klasičnih kazalcev digitalni zaslon, ki prikazuje natančne vrednosti tlaka. Diferenčni manometri, merijo razliko tlaka med dvema točkama v sistemu in so uporabni pri spremljanju pretoka ali zamašitev. Vakuumski manometri so namenjeni merjenju tlaka pod atmosferskim tlakom, kot na primer v vakuumskih sistemih. Absolutni manometri pa merijo tlak glede na popolni vakuum.

Montaža manometrov je odvisna od vrste manometra in specifičnih zahtev aplikacije. Nekatere običajne metode pritrditve vključujejo navojno pritrditev, kjer se manometri s pritrditvijo na navoj lahko privijejo neposredno v cev ali cevovod. Manometri se lahko pritrdijo na prirobnico na cevovodu ali posodi in namestijo na steno ali drugo površino s pomočjo nosilca. Vgraditi jih je mogoče v kontrolne panele.

Montažne metode so odvisne od okolja in vrste uporabe ter zagotavljajo stabilno in zanesljivo pritrditev za natančno merjenje tlaka.