Tesnila

Ni izdelkov

Tesnila so strojni elementi, ki preprečujejo uhajanje tesnjenega medija iz sistema in ščitijo posamezne dele strojev pred umazanijo in vlago, vdorom prahu, ekstremnimi temperaturami in visokimi pritiski. V naši spletni trgovini lahko izbirate med več kot 10.000 različnimi tesnili svetovno znanih proizvajalcev, kot so Alwin Höfert, Dichta, Kastas, Trelleborg, Garlock, Teadit, Lidering in drugi. Nudimo vam širok izbor semeringov, o-ringov, x-ringov, v-ringov, tesnil za hidravliko in pnevmatiko, tesnilih vrvic in ostalih vrst tesnil. Za individualne potrebe v našem strojnem centru nudimo tudi izdelavo tesnil po naročilu.

Pri tesnjenju so izredno pomembni pravilna izbira, namestitev in vzdrževanje tesnila. Učinkovito tesnjenje namreč pomembno vpliva na optimalno delovanje strojev, naprav in opreme, s čimer se podaljšuje njihova življenjska doba. Učinkovitost tesnila je odvisna predvsem od njegovega oprijema in optimalnega površinskega pritiska, poleg tega pa mora imeti tesnilo tudi ustrezno kemično in temperaturno obstojnost, elastičnost, tesnost in natezno trdnost. Pri prvih znakih obrabe tesnila, je potrebna menjava.

Dinamična tesnila tesnijo površine med gibanjem, zato je največkrat priporočljiva tudi uporaba ustreznega maziva ob montaži. Tipični predstavniki takšnih tesnil so mehanska tesnila, hidravlična in pnevmatska tesnila, pletene tesnilne vrvice itd. Statična tesnila se uporabljajo za tesnjenje mirujočih površin, predvsem prirobnic, ki na spojih preprečujejo uhajanje in onesnaženje medija.