ZačetnaIzdelkiPnevmatikaPnevmatski cilindri

Pnevmatski cilindri (78)

Prikazanih 20 od  78 izdelkov
Pokaži več izdelkov

Pnevmatski cilindri se uporabljajo za pretvorbo energije stisnjenega zraka v mehansko gibanje. So ključni deli pnevmatskih sistemov, ki se pogosto uporabljajo v industriji zaradi svoje preproste zasnove, zanesljivosti in hitrega odziva. Njihova glavna funkcija je ustvarjanje linearnega gibanja, ki se lahko uporablja za premikanje različnih mehanskih obremenitev.

Glede na delovanje ločimo enostranske in dvostranske delujoče cilindre. Enostransko delujoči cilindri imajo eno delovno komoro, kar pomeni, da se gibajo s pomočjo zraka le v eno smer, za gibanje v drugo smer pa poskrbi vzmet. Dvostransko delujoči cilindri imajo dve delovni komori, ki omogočata gibanje v obe smeri.

Imamo različne oblike in izvedbe cilindrov. Od okroglih cilindrov po ISO 6432, kompaktnih cilindrov po ISO21287, kratkohodnih cilindrov, do posebnih izvedb brez batnice, kjer se uporablja gibanje bata. Za pritrjevanje pnevmatskih cilindrov imamo na voljo več možnosti. Od enostavne pritrditve z matico (pri okroglih cilindrih), do raznih nosilcev, ki se prigradijo cilindru. Na batnici je lahko samo navoj, ali pa navojne vilice in očesni ležaji.

Pnevmatski cilindri so pogosto uporabljeni v industrijskih sistemih zaradi svoje preproste zasnove, zanesljivosti, hitrega odziva in sposobnosti ustvarjanja velikih sil.