Linearna tehnika

Elementi linearne tehnike omogočajo natančne premike strojnih delov, olajšajo konstruiranje z modulno gradnjo in so standardizirani. Pri njihovi uporabi je ključno slediti proizvajalčevim navodilom, posebno pri zamenjavi linearnih vozičkov, saj so ti specifični za profil vodila vsakega proizvajalca. Prav tako je pomembno upoštevati prednapetje in točnostni razred, ki sta ključna za pravilno delovanje in jih lahko zagotovi samo izdelovalec stroja.

Linearna tehnika

Z elementi linearne tehnike rešujemo probleme natančnih premikov raznih strojnih delov, saj so elementi standardizirani, omogočajo modulno gradnjo in zelo poenostavijo konstruiranje. Z uporabo elementov linearne tehnike lahko gradimo hitro in učinkovito. Pri uporabi in vgradnji elementov linearne tehnike je potrebno upoštevati navodila in priporočila proizvajalcev, kot np.  pri zamenjavi linearnih vozičkov moramo biti še posebno previdni. Vozičkov enega proizvajalca ne moremo zamenjati z vozički drugega proizvajalca. Vsak proizvajalec namreč uporablja svojo obliko profila vodila. V takem primeru moramo zamenjati poleg vozička tudi vodilo. Pomemben podatek je tudi prednapetje (zračnost) in točnostni razred. Tega podatka po navadi na samem ležaju ni. Ima ga le izdelovalec stroja in le on lahko zagotovi ustrezen rezervni del.

 

Naš prodajni asortiman zajema linearna vodila in vozičke (okrogla vodila, tirna vodila, vretena in matice, okrogla vodila in kroglične puše, aktuatorji, linearni motorji (vrtljive mize) in linearne module.
 

Poleg tega nudimo tudi storitve po meri, kot je razrez profiliranih linearnih vodil, okroglih vodil, krogličnih vreten in trapeznih vreten (odrez na želeno dolžino). Na osnovi vaših skic poskrbimo tudi za strojno obdelavo koncev krogličnih vreten.  Vodila in vozičke tudi korozijsko zaščitimo.

Na voljo imamo izdelke različnih proizvajalcev, kot so Hiwin, Ina, Toco in mnogih drugih.