Analiza Olja

Ni izdelkov

Analiza maziva oz olja je ključen korak pri rednem vzdrževanju opreme, saj omogoča hiter in nemoteč način preverjanja stanja vaše opreme, delov opreme in maziva. Analiza maziva se običajno izvaja med rutinskim servisnim pregledom. S spremljanjem rezultatov  analize v času življenjske dobe opreme je mogoče ugotoviti znake, ki kažejo na okvaro stroja. Analiza delcev, na oljnih filtrih, lahko razkrije marsikatero pomanjkljivost stanja vašega stroja, s katero se identificira velikost in tip delcev v olju ter način/stopnjo obrabljanja.

Analiza maziv prinaša številne pomembne prednosti, kot so pravočasna ugotovitev morebitnih okvar opreme in visoke stroške popravil. Z analizo se odkrijejo težave v delovanju opreme, ki jih je drugače težko zaznati oz. opaziti (npr. mešanje goriva z oljem), preverijo se mazalne sposobnosti maziva in se določi optimalni servisni interval.

Z uporabo kakovostnejšega maziva praviloma podaljšamo intervale menjave maziva. Ob optimalni uporabi maziv zmanjšujemo količino porabljenega novega in odpadnega olja. Tako privarčujemo sredstva in zmanjšamo učinek odpadnih olj na naše okolje. Pri naročilu analize filtrov, vam poleg analize in mikroskopske slike nudimo osebno strokovno svetovanje glede na vaše potrebe.