Maziva za industrijo

Izboljšave in razvoj v proizvodnji so ključni za učinkovitost in kakovost. Zaradi tega industrijska maziva igrajo pomembno vlogo; izboljšujejo delovanje strojev, zmanjšujejo obrabo in podaljšujejo njihovo življenjsko dobo. Maziva zmanjšujejo trenje, prenašajo sile in toplotno energijo, kar omogoča strojem, da delujejo hitreje in z večjo obremenitvijo.

Maziva za industrijo

Nenehne izboljšave in razvoj na področju delovne opreme in strojev so ključ za dvig učinkovitosti in kakovosti proizvodnje. Zaradi nenehnega razvoja proizvodne enote postajajo manjše, vendar pa višja produktivnost zahteva uporabo industrijskih maziv vedno višje kakovosti, ki omogočajo višje obratovalne hitrosti in obremenitve.
Industrijska maziva igrajo ključno vlogo pri izboljšanju delovanja ter zmanjšanju obrabe delovne opreme in strojev, kar omogoča podaljšano življenjsko dobo teh naprav.  Njihova naloga je zmanjševanje trenja ob stiku različnih površin, prenos sil, toplotne energije in delcev.

Raznolikost zahtev in potreb po industrijskih mazivih se kaže v vedno višji zahtevani kvaliteti, katerih sestava, vključno z baznimi olji (prilagojena v mazivih 90%) in dodatki (do 10%), je prilagojena specifičnim zahtevam za manjše trenje, manjšo obrabo, odpornost proti koroziji, oksidaciji in drugim škodljivim dejavnikom. Ključnega pomena pri izbiri optimalnega maziva je dobro poznavanje tehničnih karakteristik delovnega stroja in namembnost maziva. Z izbiro pravega maziva lahko dosežemo želene rezultate, kot so nižji stroški vzdrževanja, manjša poraba energentov in daljša življenjska doba opreme.

Nudimo tehnološko napredna in visoko zmogljiva maziva za potrebe industrije, ki ustrezajo najzahtevnejšim tehničnim in ekološkim standardom.
Ponudba obsega hidravlična olja, olja za reduktorje, olja za vodila in drsne steze, olja za kompresorje, večnamenska maziva, olje za prenos toplote, olja za verige, cirkulacijska olja, ločevalna sredstva, olja za plinske motorje, univerzalna silikonska olja in ostala maziva.  Na voljo so različni proizvajalci Addinol, Lotos, Molydal, NSL, Verila, Henkel, Rocol, WD-40, Weicon.