Maziva za obdelavo kovin (1)

Obdelovalne tekočine so ključne za mazanje, hlajenje ter odstranjevanje odvečnih delcev med obdelavo različnih vrst kovin. Poleg osnovnih nalog morajo zagotavljati tudi zaščito pred korozijo, nizko stopnjo penjenja, stabilnost ter visoko temperaturno stopnjo vžiga, zlasti pri visokih obratih in visokih temperaturah med obdelavo.

Pri obdelavi kovin se lahko uporabljajo čista namenska modificirana olja, mešanica olj ali namenske emulzije (mešanje vode in maziva). Pravilna izbira obdelovalne tekočine je odvisna od načina obdelave, vrste obdelovanca ter delovnih pogojev. V primerih obdelave z manjšo hitrostjo je ključna visoka mazivna zmogljivost, medtem ko je pri obdelavi z visoko hitrostjo ključna visoka zmogljivost hlajenja.
 

V naši ponudbi najdete odlična sredstva za dolgotrajno antikorozijsko zaščito kovinskih izdelkov, delov in opreme, med skladiščenjem, transportom ali proizvodnim procesom. Za učinkovito in zanesljivo varjenje so na voljo sredstva za varjenje v obliki tekočin, past in sprejev. Penetracijska olja imajo odlične penetracijske lastnosti za oksidirane vijačne spoje in mehanske komponente. Emulzije za obdelavo kovin so namenjene za splošno rabo, rezanje, vrtanje, struženje, rezkanje, brušenje, posnemanje globoko vrtanje, rezanje in vrtanje navojev itd. Dodatki za emulzije, izboljšujejo stabilnost, mazivnost in hlajenje emulzij. Rezilna sredstva omogočajo natančno in učinkovito rezanje, rezkanje, brušenje in vrtanje kovinskih materialov. Olja za preoblikovanje olajšujejo postopke za obdelavo kovin.

Olja za kaljenje povečujejo trdnost kovinskih delov s postopkom kaljenja. Na Olja za izsekovanje olajšujejo proces izsekovanja kovinskih delov (jekla, aluminija, bakra in mednine). Tekočine za potopno erozijo se uporabljajo pri specializirani obdelavi kovinskih materialov.

Vse tekočine v našem asortimanu dosegajo izjemne rezultate pri obdelavi kovin in izpolnjujejo visoko zahtevne varnostne in okoljevarstvene standarde. Na voljo so različni proizvajalci Addinol, Ambersil, Molydal, CRC, Henkel, Rocol, Weicon.